Seuranhaku netissä – 8 tapaa onnistua

Seuranhaku netissä on mahdollista jokaiselle, joka sitä oikeasti haluaa. Olit sitten etsimässä tosirakkautta tai kesäheilaa, tuleva kumppanisi voi odottaa sinua jossain netin deittipalveluista.

Koska netissä on paljon erilaisia deittipalveluita, olemme päättäneet tehdä listan turvallisista ja helppokäyttöisistä deittipalveluista, joita suosittelemme. Lisäksi olemme laatineet 10 vinkkiä, jotka auttavat sinua löytämään seuraa helpommin. Kannattaa lukea kaikki vinkit ja aloittaa heti, koska et saa seuraa automaattisesti, vaan sinun täytyy itse olla aktiivinen seuranhaussa.

1. Älä laita kaikkia munia samaan koriin

Netissä on useita seuranhakupalveluita, joka voi ensin aiheuttaa hämmennystä tietämättömälle. Laitoimmekin siitä syystä suosituimmat ja turvallisimmat vaihtoehdot helppoon listaan, jotta voit nopeasti kokeilla useampaa palvelua. Kaikki palvelut eivät sovi kaikille, joten kannattaa kokeilla mahdollisesti muutamaa palvelua. Yleensä maksulliset palvelut tarjoavat paremman käyttäjäkokemuksen ja suuremman todennäköisyyden löytää seuraa.

e-kontakti
 • Suosittu ja suomalainen
 • Tuhansia seuranhakijoita
 • Vain aitoja deittiprofiileja
 • Lue lisää E-kontaktista
 • Seuranhakua yli 50-vuotialle
 • Jokainen profiili tarkistataan
 • Seuraa tositarkoituksella
 • Lue lisää 50plusmatchista
Match
 • Suosittu deittipalvelu
 • Seuranhaku nopeasti
 • Lue lisää Matchista

2. Harjoitus tekee mestarin (myös seuranhaussa)

Vaikka kliseiseltä se kuulostaakin, ei kukaan ole seppä syntyessään. Seuranhaussa tulee olla valmis pettymyksiin, mutta silti nostaa pää takaisin pystyyn ja jatkaa kohti uusia yrityksiä.

Seuranhaku netissä on niin monivaiheinen prosessi, ettei kukaan voi heti ensimmäisellä kerralla tietää mitä kaikkea pitää tehdä ja miten.

Se voikin vaatia monta yritystä, mutta jokaisella kerralla sinulla on lisää kokemusta. Yksittäinen tärkein asia on mielestämme se, että opit keskustelemaan mahdollisen kumppaniehdokkaan kanssa, siten, että mielenkiinto pysyy yllä.

Ennen sitä on toki monta muuta vaihetta, että pääset edes keskustelemaan. Näitä on mm. profiilisi mielenkiintoisuus. Eli se mitä kerrot itsestäsi profiilissa ja tietysti profiilikuvat. Seuraavassa kappaleessa saat vähän vinkkejä profiilikuviin.

3. Panosta seuranhakuprofiilisi kuviin!

Tässä karussa maailmassa ulkonäkö ratkaisee paljon. Onneksi meitä on täällä paljon ja läheskään kaikki eivät ole missejä tai adoniksia. Ihan tavalliset Matit ja Maijat löytävät myös rakkautta, joten vaikka et olisi ”malliainesta”, sinulla on silti mahdollisuudet onnistua seuranhaussa!

Tärkeää on näyttää kuvissa raikkaalta, puhtaalta ja helposti lähestyttävältä.

Elikkäs tämä tarkoittaa sitä, että käy kampaajalla/parturissa, pue puhtaat ja siistit vaatteet, sekä muista näyttää kuvissa hymyä.

Hymy on tärkeä seikka, sillä se osoittaa sinun olevan itsevarma. Hymy myös antaa sinusta positiivista energiaa, joka tekee hyvän ensivaikutelman mahdolliseen kumppaniehdokkaaseen.

Mennäänpäs itse kuvan ottamiseen.

Käytä tuoretta kuvaa, joka on siis alle vuoden vanha. Älä lataa jotain opiskeluaikojen kuvaa, sillä muuten annat täysin väärän kuvan itsestäsi.

Paras vinkkimme on käyttää kuvaa, jonka on ottanut joku muu kuin sinä itse. Kuva olisi mielellään hyvä olla otettu ulkona, sillä päivänvalo tarjoaa paljon paremman valaistuksen, joka ei korosta liikaa tiettyjä kohtia kuvasta.

Rajaus tulisi olla sellainen, että kuvassa näkyy joko sinä kokonaisuudessaan tai sitten noin rinnasta ylöspäin.

Pelkkä naamakuva ei ole hyvä, sillä se ei kerro toiselle niin paljon.

Ja bonusvinkki: tilannekuvat ovat parhaita! Näytät aktiiviselta ja sosiaaliselta, jos kuva on otettu jonkin aktiviteetin ohessa!

4. Ole aktiivinen netissä

Kuten jo aiemmin sanoimme, tuskinpa kukaan onnistuu ensiyrittämällä. Kohtele seuranhakua vähän kuten työhakemusta.

Harvemmin se siis onnistuu heti, vaan voi vaatia kymmeniä, ellei satoja yrityksiä. Onnistuminen kuitenkin palkitsee, joten muista siirtää katseesi tavoitteeseesi ja ole sinnikäs, todella todella sinnikäs!

5. Ole oma itsesi (älä yritä liikaa)

Turha yrittää feikata, että olisit jokin muu kuin mitä oikeasti olet. Anna luonnollisen huumorisi tulla esiin ja ole flirttaileva ja hauska.

Näin rohkaiset myös toista osapuolta olemaan rennosti ja keskustelu voi onnistua paremmin.

Älä ota stressiä siitä, että tämä ei onnistu, vaan anna kaiken tapahtua omalla painollaan. Ole kuitenkin rohkea ja ota toinen huomioon.

6. Älä takerru (anna tilaa)

Muista, että aina keskustelut eivät onnistu ja homma saattaa kuivua kasaan. Älä siis silloin takerru, vaan siirrä katseesi jälleen eteenpäin. Ja mikäli sinulla on jokin lupaava keskustelu käynnissä, älä pakota sitä ja ole liian tarvitseva.

Toinen osapuoli kiinnostuu sinusta todennäköisemmin, kun olet itsenäinen ja et liian takertuvan oloinen. Anna siis toiselle tilaa ja älä vaadi vastauksia heti.

7. Ole kiinnostunut toisesta

Kaikki tykkäävät kertoa itsestään. Muista se!

Eli jätä itsesi sivuun ja älä kerro itsestäsi liikaa ellei toinen kysy. Kohdista mielenkiintosi toiseen henkilöön ja kysele häneltä. Jos et keksi mitään puhuttavaa, niin kokeile vaikka perinteisiä aiheita, kuten harrastukset, mielenkiinnon kohteet, työ, eläinrakkaus, perhe ja niin edelleen.

Anna toiselle aikaa ja tilaa kertoa itsestään. Sinun vuorosi tulee ajallaan, mikäli on tullakseen. Älä kuitenkaan ota tätä vinkkiä liian kirjaimellisesti ja jätä kaikkea kertomatta.

Voit siis jatkaa keskustelua kertomalla jotain mitä sinun elämässäsi tapahtuu (jätä negatiiviset jutut kuitenkin pois) ja pyydä toiselta jotain kommenttia tai omakohtaisia kokemuksia tähän liittyen.

Näin pidät keskustelun rentona ja säästyt turhalta paineelta ”onnistua”.

8. Tee aloite tapaamiselle

Jos olette keskustelleet muutaman päivän ja se näyttää onnistuvan hyvin, tee aloite tapaamiselle. Tämä on TODELLA TÄRKEÄÄ, sillä osoitat toiselle osapuolelle olevasi rohkea ja valmis tekemään asian eteen oikeasti jotain.

Valitse rento tapaamispaikka, joka sopii teidän molempien ajatusmaailmoihin. Se voi oikeasti olla vaikka se perinteinen kahvila tai illallinen.

Tärkeintä on kuitenkin, ettei liian suurta painetta synny ja voitte olla rennosti vaikka asiat eivät sitten kuitenkaan natsaisi.

Yhteenveto

Toivottavasti sait uutta puhtia ja ideoita tästä kirjoituksesta ja olet entistä valmiimpi seuranhakuun.

Mikäli et ole vielä löytänyt itsellesi sopivaa seuranhakupalvelua, niin kokeile jotain tunnettuja vaihtoehtoja, kuten Eliittikumppani tai E-Kontakti.

Rakkaudentäytteistä ja onnekasta matkaa sinulle toivottaa Aikuiset.com

Mitkä ovat yleisimpiä deittipalveluja?

Tinder, Bumble, OkCupid ja Match.com ovat yleisiä deittipalveluja.

Onko seuranhaku netissä turvallista?

Seuranhaku netissä voi olla turvallista, kunhan noudatat muutamia turvallisuusvinkkejä, kuten käyttämällä vahvoja salasanoja ja tapaamalla uusia ihmisiä julkisilla paikoilla.

Mitä pitää kirjoittaa profiiliin deittipalveluissa?

Profiilissasi kannattaa kertoa hieman itsestäsi, harrastuksistasi ja mielenkiinnonkohteistasi. Myös kuva on tärkeä, jotta potentiaaliset treffikumppanit voivat nähdä millainen olet.


Aikuiset.com » Deittailu