Avoin suhde – Onko se hyvä vaihtoehto?

Avoin suhde on suhde, jossa kumppanit sopivat etukäteen, että he voivat olla romanttisissa tai seksuaalisissa suhteissa muiden ihmisten kanssa. Tämä tyyli poikkeaa monogamisista suhteista, joissa on oletusarvoisesti vain kaksi ihmistä sitoutuneina toisiinsa. Avointa suhdetta voi olla monenlaisia, ja jokaisella parilla on oikeus löytää juuri oma tyyli, joka toimii heille parhaiten.

Mistä löytää kumppani avoimeen suhteeseen?

Kumppanin löytäminen avoimeen suhteeseen voi olla haasteellista, sillä monilla ihmisillä on perinteinen käsitys romanttisista suhteista ja monogamiasta. Nettideittisivut voivat kuitenkin olla hyvä tapa löytää samanhenkisiä ihmisiä, jotka ovat avoimia ja kiinnostuneita avoimesta suhteesta.

Joillakin deittisivustoilla on jopa oma osio avoimille suhteille. On tärkeää olla rehellinen profiilissaan ja ilmoittaa heti avoimesta suhteesta kiinnostuksenaan, jotta löytää samanhenkisiä ihmisiä. Lisäksi on tärkeää keskustella kumppanin kanssa selvästi siitä, mitä avoin suhde tarkoittaa juuri heille, jotta voidaan välttyä väärinkäsityksiltä ja epäselvyyksiltä suhteen alkuvaiheessa.

e-kontakti
 • Suosittu ja suomalainen
 • Tuhansia seuranhakijoita
 • Vain aitoja deittiprofiileja
 • Lue lisää E-kontaktista
 • Seuranhakua yli 50-vuotialle
 • Jokainen profiili tarkistataan
 • Seuraa tositarkoituksella
 • Lue lisää 50plusmatchista
Match
 • Suosittu deittipalvelu
 • Seuranhaku nopeasti
 • Lue lisää Matchista

Miksi ihmiset valitsevat avoimen suhteen?

Avoin suhde voi tarjota monia etuja, jotka monogamiset suhteet eivät välttämättä tarjoa. Ensinnäkin, avoin suhde voi tarjota mahdollisuuden olla intiimissä suhteessa muiden ihmisten kanssa ilman, että siitä koituu negatiivisia seurauksia pääsuhteelle. Tämä voi auttaa välttämään tyytymättömyyden tunnetta ja lisätä onnellisuutta.

Toiseksi, avoimen suhteen kumppanit voivat tutkia seksuaalisia mieltymyksiään ja fantasiaansa muiden ihmisten kanssa turvallisesti ja kontrolloidusti. Tämä voi auttaa lisäämään tyytyväisyyttä ja innostusta seksuaalisessa suhteessa kumppanin kanssa.

Kolmanneksi, avoin suhde voi olla erityisen hyvä vaihtoehto ihmisille, joilla on vahvoja ystävyys- tai henkilökohtaisia yhteyksiä muiden ihmisten kanssa, mutta jotka eivät halua tai kykene sitoutumaan monogamiseen suhteeseen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä esimerkiksi ihmisten, jotka matkustavat paljon tai ovat kiireisiä uran kanssa.

Avoin suhde vaatii rehellisyyttä ja kommunikaatiota

Koska avoin suhde poikkeaa niin paljon monogamisesta suhteesta, avoimen suhteen kumppanit tarvitsevat erityisen paljon rehellisyyttä ja kommunikaatiota keskenään. Kumppanit tarvitsevat selkeät rajat ja säännöt siitä, mitä on sallittua ja mitä ei. Tämä voi auttaa välttämään mustasukkaisuutta ja luottamuksen menetystä.

On myös tärkeää, että avoimen suhteen kumppanit puhuvat avoimesti ja rehellisesti omista tarpeistaan ja toiveistaan. Jos kumppani esimerkiksi tuntee, että hän ei ole tarpeeksi tärkeä toiselle kumppanille, hän voi ilmaista tämän ja keskustella yhdessä siitä, miten he voisivat tuntea itsensä arvostetuiksi ja tärkeiksi suhteessa. Avoin kommunikaatio auttaa kumppaneita ymmärtämään toistensa tarpeita ja haluja, mikä voi johtaa syvempään ja merkityksellisempään suhteeseen.

Avoin suhde ei sovi kaikille

On tärkeää muistaa, että avoin suhde ei välttämättä sovi kaikille. Joillekin ihmisille ajatus kumppanin jakamisesta jonkun toisen kanssa voi olla hyvin haastavaa tai jopa mahdotonta. Monogamisia suhteita pidetään yleisesti hyväksyttävinä, ja avoimet suhteet voivat aiheuttaa tuomittavaa asennetta ja tuomitsemista ulkopuolisilta.

On myös mahdollista, että avoin suhde voi johtaa mustasukkaisuuden ja epävarmuuden tunteisiin, jotka voivat vahingoittaa suhdetta. Avoin suhde vaatii paljon rehellisyyttä ja kommunikaatiota, joten jos kumppanit eivät ole valmiita keskustelemaan avoimesti ja rehellisesti toistensa kanssa, avoin suhde ei todennäköisesti toimi.

Avoin suhde voi antaa mahdollisuuden omalle kehitykselle

Avoin suhde voi tarjota myös mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä yksilönä. Monogamisessa suhteessa kumppanit voivat helposti ajautua toistensa varjoon ja unohtaa omat tarpeensa ja unelmansa. Avoimessa suhteessa kumppanit voivat kuitenkin ylläpitää omaa identiteettiään ja harrastaa omia kiinnostuksen kohteitaan. Tämä voi johtaa henkilökohtaiseen kasvuun ja itsensä löytämiseen, mikä voi lopulta hyödyttää myös suhdetta.

Yhteenveto

Avoin suhde voi olla hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat tutkia seksuaalisuuttaan, tutustua muihin ihmisiin tai ylläpitää vahvoja ystävyyssuhteita muiden ihmisten kanssa. Avoin suhde vaatii kuitenkin rehellisyyttä, kommunikaatiota ja selkeitä rajoja, jotta se voi toimia. Jos olet kiinnostunut avoimesta suhteesta, on tärkeää keskustella kumppanisi kanssa siitä, miten se voisi toimia sinulle ja heille.

Mitä tarkoittaa avoin suhde?

Avoin suhde tarkoittaa suhdetta, jossa kumppanit ovat sopineet, että he voivat kokea romanttisia ja/tai seksuaalisia suhteita muiden ihmisten kanssa.

Mitkä ovat avoimen suhteen hyödyt?

Avoimen suhteen hyötyihin kuuluu mahdollisuus tutkia seksuaalisuuttaan, syvempi yhteys kumppaniin ja muiden ihmisten kanssa, sekä vapaus ylläpitää vahvoja ystävyyssuhteita.

Mikä on tärkeintä avoimessa suhteessa?

Avoin kommunikaatio, rehellisyys ja selkeät rajat ovat kaikkein tärkeimpiä avoimessa suhteessa, jotta se voi toimia ja kumppanit voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi suhteessa.


Aikuiset.com » Deittailu